A javaslataitoknak megfelelően átdolgozott gyümölcsszelet
Az előző verzió nagyon ragadt a csomagolásban, ezért nem volt egyszerű enni. Tehát, konkrétan, hogyan oldottuk meg ezt a problémát?
Kétféle stabilizáló anyagot adtunk hozzá a recepthez:
- citromsavat (amely megtalálható a régi termékben),
- és nátrium-citrátot, amelyet a citrom tartalmaz.
Az eredmény? 50 tesztelő hagyta jóvá az ízét, omlós állagát és azt, hogy nem ragad!
Helyben készült termék, ahogyan szeretjük
Kíváncsiak vagytok rá, hol gyártjuk a gyümölcsszeletet? Elmondom, ha ragaszkodtok hozzá! Egy, az ország déli részén fekvő kis üzemben készült, amely már több, mint 15 éve a partnerünk, meséli mérnökünk. Az almát és a körtét helyi termelőktől szerezzük be, erről még később beszélünk. A cukor is francia termék. A többi gyümölcsöt olyan európai országokból importáljuk, ahol az éghajlati adottságok adottak a termesztésükhöz
Miért tartalmaz almát és körtét a gyümölcsszelet?
Egy egzisztenciális kérdés, különösen ami a déligyümölcsös vagy az eper-tőzegáfonya ízt illeti. Ne ess kétségbe, ez nem egy furcsa keverék, amelyet Gertrúd, a konyhásnéni készített a menzán. Nem, csupán az alma és a körte az a két gyümölcs, amelyek a receptünk alapját képezik. Ezt a két gyümölcsöt beszállítónk az ország déli részén fekvő gyümölcsöskertekből szállította, mint ahogy azt már említettük.
Egy termék allóképességi sportokhoz
A szakemberek szerint 60 g szénhidrát (=cukor) fogyasztása javasolt óránként, 3 órát meghaladó sportolás esetén. Ez a 25 g-os szelet 21 g szénhidrátot tartalmaz, amelyből 16 g egyszerű cukor. Ezért azt javasoljuk, hogy az első gyümölcsszeletet 30 perc sportolás után fogyaszd el, vagyis óránként kettőt (vagy pedig egy zselét/egy müzliszeletet), és e mellé fogyassz izotóniás italt.
Nagyon könnyen nyitható és zárható!
Vége azoknak az időknek, amikor nehezen tudtad kibontani a fogaddal a csomagolást sportolás közben (egy részét esetleg le is nyelted...). Elmúlt az az idő, amikor választanod kellett, hogy vagy megeszed egyszerre az egészet, vagy a szelet ragadós maradékát a zsebedbe tömöd.
A ragasztószalagnak köszönhetően könnyen ki tudod nyitni. A ragasztószalagos lezárás védi a szeletet a következő harapásig!
Mire szolgálnak a különböző összetevők?
● A cukor és a maltodextrin energiát biztosít. ● A glükózszirup az állagáért felelős.
● A glicerin az állagáért és a stabilitásért felelős.● A pektin szintén az állagáért. Ez egy zselésítő anyag, amelyet a lekvárokban használnak és a gyümölcsöknek is jelen van. ● Acerola por: C-vitamin forrás!
● A B1-, B3-, és B6 vitamin hozzájárul a fáradtság csökkentéséhez: csak az számít, hogy mosolyogj a fényképeken! A javaslataitoknak megfelelően átdolgozott gyümölcsszelet