A javaslataitoknak megfelelően átdolgozott gyümölcsszelet
Az előző verzió nagyon ragadt a csomagolásban, ezért nem volt egyszerű enni. Hogyan oldottuk meg ezt a problémát?
Kétféle stabilizáló anyagot adtunk hozzá a recepthez:
- citromsavat (amely megtalálható a régi termékben),
- és nátrium-citrátot, amelyet a citrom tartalmaz.
Az eredmény? 50 tesztelő hagyta jóvá az ízét, omlós állagát és azt, hogy nem ragad!
Helyben készült termék, ahogy szeretjük
Kíváncsi vagy rá, hol gyártjuk a gyümölcsszeletet? Elmondjuk! Egy, az ország déli részén fekvő kis üzemben készült, amely már több, mint 15 éve a partnerünk, meséli mérnökünk.
Az almát és a körtét helyi termelőktől szerezzük be, erről még később beszélünk. A cukor is francia termék. A többi gyümölcsöt olyan európai országokból importáljuk, ahol az éghajlati adottságok adottak a termesztésükhöz.
Miért használunk fel almát és körtét a gyümölcsszeletekhez?
Egy egzisztenciális kérdés, különösen ami a déligyümölcsös vagy az eper-tőzegáfonya ízt illeti. Aggodalomra semmi ok, ez nem egy furcsa keverék, amelyet Gertrúd, a konyhás néni készített a menzán. Nem, csupán az alma és a körte az a két gyümölcs, amelyek a receptünk alapját képezik. Ezt a két gyümölcsöt beszállítónk az ország déli részén fekvő gyümölcsöskertekből szállította, mint ahogy azt már említettük.
Állóképességi sporttevékenységekhez ajánlott
A szakemberek szerint 60 g szénhidrát (=cukor) fogyasztása javasolt óránként, 3 órát meghaladó sportolás esetén. Ez a 25 g-os szelet 21 g szénhidrátot tartalmaz, amelyből 16 g egyszerű cukor. Ezért azt javasoljuk, hogy az első gyümölcsszeletet 30 perc sportolás után fogyaszd el, vagyis óránként kettőt (vagy pedig egy zselét/egy müzliszeletet), és e mellé fogyassz izotóniás italt.
Nagyon könnyen nyitható és zárható!
Vége azoknak az időknek, amikor nehezen tudtad kibontani a fogaddal a csomagolást sportolás közben (egy részét esetleg le is nyelted...). Elmúlt az az idő, amikor választanod kellett, hogy vagy megeszed egyszerre az egészet, vagy a szelet ragadós maradékát a zsebedbe teszed.
A ragasztószalagnak köszönhetően könnyen ki lehet nyitni. A ragasztószalagos lezárás védi a szeletet a következő harapásig!
Mire szolgálnak a különböző összetevők?
● A cukor és a maltodextrin energiát biztosít.
● A glükózszirup az állagáért felelős.
● A glicerin az állagáért és a stabilitásért felelős.
● A pektin szintén az állagáért. Ez egy zselésítő anyag, amelyet a lekvárokban használnak és a gyümölcsöknek is jelen van.
● Az acerola por szupergyümölcs, C-vitaminban gazdag!
● A B1-, B3-, és B6 vitamin hozzájárul a fáradtság csökkentéséhez: csak az számít, hogy mosolyogj a fényképeken!
● A javaslataitoknak megfelelően átdolgozott gyümölcsszelet
Tápérték
Tápértékadatok: 100 g | 25 g (=1 szelet)
Energiatartalom: 334 kcal - 1418 kJ | 84 kcal - 355 kJ
Zsírok: < 0,5g | < 0,5g
ebből telített zsírsavak: < 0,1g | < 0,1g
Szénhidrátok: 82 g | 21 g
ebből cukrok: 66 g | 17 g
Fehérjék: < 0,5 g | < 0,5 g
Só: 0,48 g | 0,12 g
B1-vitamin: 0,66 mg (60%)* | 0,165 mg (15%)*
B3-vitamin: 9,6 mg (60%)* | 2,4 mg (15%)*
B6-vitamin: 0,84 mg (60%)* | 0,21 mg (15%)*
C-vitamin: 48,0 mg (60%)* | 12,0 mg (15%)*
*% ajánlott napi bevitel