Labda jellemzői
Ehhez a FIFA Quality minősítésű labdához tervezőink hőragasztást, egy varrás nélküli technológiát választottak, hogy tökéletes gömbölyűséget és nagyobb pontosságot biztosítsanak a lövéseidhez. A technológia ráadásul vízlepergetést is biztosít esőben történő játék során. Végül, a tökéletes gömb forma eléréséhez laminált labdabelsőt választottunk (ragasztott szövet csíkokkal).
Labdáink tartóssága
Kifejlesztettünk egy eszközt, amely lehetővé teszi számunkra labdáink ellenállásának jellemzését.
Az használat során felmerülő hibákat laboratóriumi tesztsorozatok segítségével azonosítjuk és értékeljük.
Ezek a tesztek lehetővé teszik számunkra, hogy összehasonlítsuk labdáink általános strapabírását a piacon kapható többi labdáéval.Célkitűzésünk: a piac legstrapabíróbb labdáit kínálni.
Stabil iránytartás
Tudjuk, hogy a stabil iránytartás nagyon fontos, főleg a hosszú labdák és a rúgások esetében a kapusok számára. Hagyományosan 32 panelből áll a labdák külső borítása, ezt a modellt azonban 12 egyforma lappal terveztük. Ráadásul ez a 12 hőragasztott lap mikrocsíkozású és egy mikroszálas szövetet tartalmaz. Ez javítja a stabilitást a levegőben és ezáltal kényelmesebbé teszi a játékhoz.
Exkluzív Kipsta koncepció
Tudjuk, hogy a mérkőzéseken a különbségek a részletekben rejlenek. A PRO BALL labdával egy megbízható megoldást kívántunk nyújtani. Kiemelt figyelmet fordítottunk a stabil iránytartásra és a játékélményre. Ehhez többféle borításszerkezetet teszteltünk és azt választottuk, amelyik a legjobb eredményeket érte el. Ez a 12 paneles koncepció dombornyomott csíkokkal ötvözve egyedülálló a Kipsta márkánál.
FIFA QUALITY?
Célunk megfelelni a magas szintű labdarúgás igényeinek, ezért számos laboratóriumi tesztet végeztünk a PRO BALL labdával. Valamennyi tesztet alább megtekinthetsz.
Súly Túl nehéz ? Ez a szabványos súly...
A labda tömege 350-390 g (4-es méret), megfelel a FIFA hivatalos előírásainak. FIFA Quality minősítés.
Labda kerülete
A labda mérete 63,5-66,0 cm (4-es méret), megfelel a FIFA hivatalos előírásainak. FIFA Quality minősítés.
Valóban kerek labda?
Formateszt
A mért átlag ingadozása: maximum 1,8% (FIFA QUALITY minősítés).
4500 ponton megmérjük a labda szferikusságát és megvizsgáljuk az eltéréseket.
1,8%-nál magasabb érték esetén (FIFA szabvány) mérnökeink azon dolgoznak, hogy javítsanak ezen az eredményen annak érdekében, hogy a labda visszapattanása egyenletes legyen.
Nyomástartásra vonatkozó teszt Elmeséljük...
Nyomástartásra vonatkozó teszt: Felfújjuk a labdát az előírt nyomásig (0,8 bar).
72 óra alatt a labda maximum 15%-ot veszíthet a nyomásból, azaz 0,1 bart (FIFA QUALITY tanúsítvány). A labda nyomása tehát 72 óra elteltével körülbelül 0,7 bar kell legyen. Ez azt jelenti, hogy normális jelenség, ha a labda néhány nap elteltével veszít a nyomásából.
Vízfelszívás
Vízfelvételre vonatkozó teszt:
Laboratóriumban valós játékkörülményeket szimulálunk esős időben oly módon, hogy a labdát 2 cm vízben 250 nyomásból és pörgetésből álló tesztnek vetjük alá.
A teszt végén a labda nem szívhat fel több vizet, mint az eredeti súlyának 10%-a (FIFA tanúsítvány). Ez az egyik előnye a hőragasztott technológiának. A vízfelvétel mértéke alacsonyabb, mint a géppel és kézzel varrt labdák esetében.
Felpattanás
Felpattanási teszt:
Minden labdát tízszer ejtettek le egy acél lapra 2 m-es magasságból. A felpattanás 110 és 160 cm között változik, max. 10 cm eltéréssel a legmagasabb és a legalacsonyabb visszapattanás között.
Teszteredmények
A legjelentősebb teszt során, amit ezen a labdán végzünk, egy géppel lőjük ki. 2500, 50 km/h sebességű dőlt betonfelületre 2,5 m távolságról irányított lövésnek áll ellen. Ezzel a teszttel az alábbiakat vizsgáljuk:
- a labda általános állapota: a varrásoknak ellenállónak kell lenniük a teszt során.
- körkerülete : maximum 1,5 cm-rel nőhet meg.
- szferikussága: maximum 1,8%-os eltérés megengedett.
- nyomása : a labda maximum 12,5%-t veszíthet a nyomásából.
És te mit gondolsz róla?
A véleményed elengedhetetlen és lehetővé teszi számunkra, hogy termékeinket folyamatosan fejlesszük. Előre is köszönjük, hogy megosztod velünk a tapasztalataidat.