Hogyan kell elkészíteni a rehidratált ételt?
Nyisd ki a tasakot, húzd szét a két végénél fogva, míg mélytányér formát nem kapsz.
Töltsd fel vízzel a 5-ös szintig (250 ml). Keverd össze. Húzd be a cipzárt. Várj 9 percet, evőeszközzel keverd össze és kóstold meg.
Hidegen várj 30 - 45 percet.
A vízmennyiség szabályozható ízlés szerint. Te vagy a szakács!
Liofilizálás és dehidratálás?
Mindkét eljárást a természet ihlette. Hidegen vagy melegen szárítva eltávolítják az élelmiszerben lévő vizet, hogy sokáig megőrizze a szavatosságát.
A liofilizálás szilárd állapotból (fagyasztás) gáz halmazállapotba távolítja el az élelmiszerben lévő vizet.
A dehidratálás során magas hőmérsékleten szárítják az élelmiszert. Az élelmiszerben lévő víz elpárolog.
Hogyan készülnek az ételek?
A Forclaznál egyre inkább 100%-ban liofilizált termékeket szeretnénk gyártani.
A hideg szárítással történő liofilizálás lehetővé teszi az ételek tápértékének és ízminőségének jobb megőrzését, valamint kiküszöböli a tartósítószereket és adalékanyagokat.Így olyan ízű ételeket főzhetünk, mint otthon!
A száraz élelmiszerek esetében (rizs, tészta, dara. stb.), amelyek sokáig elállnak, nem szükséges a liofilizálás.
A zöldséges kuszkusz "előnye"
Használati tanácsokBiogazdaságból származó termékek.
Lengyelországban gyártott.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1tB66I1lkyf-exoeGpia18WO5aXEKIHRXDYPv5Q0ljhk/edit#gid=0Súly és méretek
Rehidratált tömeg: 350 g
Dehidratált tömeg: 100 g
Tasak súlya: 12 g
Tasak méretei: 17,5 x 18,5 x 6,0 cm
Teljes tömeg: 112 g csomagolással.
Védőgázas csomagolásban. Nyitás után az egészet fogyaszd el.
Az élelmiszer nem tartható el a végtelenségig. Idővel megromlik vagy megrohad. A romlási folyamat lelassítása és ételek frissességének minél hosszabb megőrzése érdekében a lezárás előtt egy élelmiszergázt (nitrogén E941) vezetünk a csomagolásba. Inert és szagtalan, a nitrogén véd az oxidációtól miközben eltávolítja a nedvességrészecskéket.
Tápérték
Tápanyagérték: 100 g (=1 adag)
Energiatartalom: 1566 kJ - 372 kcal
Zsírok: 9 g
ebből telített zsírsavak: 1,5 g
Szénhidrátok: 55,0 g
ebből cukrok: 11 g
Rost: 9,5 g
Fehérjék: 14,0 g
Só: 2,3 g