Használati tanácsok
A tasak a felénél letéphető, így tányérként használható.
Figyelem! Minél melegebb a víz, annál hatékonyabb a rehidratáció. Ha nem forrásban lévő vizet használsz, várj néhány percig, mielőtt megennéd.
Liofilizálás és dehidratálás?
Mindkét eljárást a természet ihlette. Hidegen vagy melegen szárítva eltávolítják az élelmiszerben lévő vizet, hogy sokáig megőrizze a szavatosságát.
A liofilizálás szilárd állapotból (fagyasztás) gáz halmazállapotba távolítja el az élelmiszerben lévő vizet. Ezt a nagyon régi eljárást a Dél-Amerika hegyvidékén élők használják.
A dehidratálás során magas hőmérsékleten szárítják az élelmiszert. Az élelmiszerben lévő víz elpárolog.
Hogyan készülnek az ételek?
A Forclaznál egyre inkább 100%-ban liofilizált termékeket szeretnénk gyártani.
A hideg szárítással történő liofilizálás lehetővé teszi az ételek tápértékének és ízminőségének jobb megőrzését, valamint kiküszöböli a tartósítószereket és adalékanyagokat.Így olyan ízű ételeket főzhetünk, mint otthon!
A száraz élelmiszerek esetében (rizs, tészta, dara. stb.), amelyek sokáig elállnak, nem szükséges a liofilizálás.
A marhás püré "előnye":
Sportolóink egészsége és jólléte fontos számunkra, ezért az ételen fejlesztettünk a visszajelzéseiteknek megfelelően: alacsonyabb sótartalmú és több kalóriát tartalmazó receptet dolgoztunk ki.
A tomme és a hús francia eredetű, liofilizált. A marhahús főtt. A burgonyapehely szintén francia eredetű, emulgeálószer mentes!
Garantáltan Francia Eredetű (Origine France Garantie) tanusítvány.
Az étel Franciaországban készült.
Súly és méretek
Rehidratált tömeg: 510 g
Dehidratált tömeg: 120 gramm
Méretek: 17,5 x 18,5 x 5,5 cm
Teljes tömeg: 140 g csomagolással.
Védőgázas csomagolásban. Nyitás után az egészet fogyaszd el.
Az élelmiszer nem tartható el a végtelenségig. Idővel megromlik vagy megrohad. A romlási folyamat lelassítása és ételek frissességének minél hosszabb megőrzése érdekében a lezárás előtt egy élelmiszergázt (nitrogén E941) vezetünk a csomagolásba. Inert és szagtalan, a nitrogén véd az oxidációtól miközben eltávolítja a nedvességrészecskéket.