Hogyan kell elkészíteni a liofilizált, zöldséges tojásrántottát?
Nyisd ki a tasakot, húzd szét a két végénél fogva, míg mélytányér formát nem kapsz.Töltsd fel meleg vízzel a 5-ös szintig (200 ml). Keverd össze egy evőeszközzel, zárd vissza a tasakot, majd 9 perc után nyisd ki újra.
Keverd újra össze és már fogyaszthatod is.
A vízmennyiség szabályozható ízlés szerint. Te vagy a szakács!Használati tanácsok
MI a különbség a liofilizálás és a dehidratálás között?
Mindkét tartósító eljárás lényege, hogy hidegen vagy melegen szárítva eltávolítják az élelmiszerben lévő vizet.
A liofilizálás szilárd állapotból (az étel fagyasztása által) gáz halmazállapotba távolítja el az élelmiszerben lévő vizet.
Ez a módszer megőrzi az élelmiszer tápértékét és érzékszervek által észlelhető tulajdonságait.
A dehidratálás során magas hőmérsékleten szárítják az élelmiszert. Az élelmiszerben lévő víz elpárolog.
Mit érdemes még tudni a liofilizált, zöldséges tojásrántottáról?
Vegetáriánus étel. Lengyelországban gyártott.
Tápérték
Tápanyagérték: 100 g | 70 g (= 1 adag)
Energiatartalom: 1606 kJ - 385 kcal | 1124 kJ - 270 kcal
Zsírok: 21 g | 15 g
ebből telített zsírsavak: 7,2 g | 5,0 g
Szénhidrátok: 17,0 g | 12,0 g
ebből cukrok: 10,0 g | 7,0 g
Rostok: 4,7 g | 3,3 g
Fehérjék: 28,0 g | 20,0 g
Só: 1,1 g | 0,77 g