Milyen sportolóknak ajánlott?
Az ISO italpor minden sportoló számára ajánlott (triatlonista, maratonfutó, terepfutó, stb.), akik 3 órát meghaladó edzésen vagy versenyen vesznek részt. Egy adag, vagyis 38 g ISO port 500 ml vízben kell feloldani. Általánosságban javasoljuk, hogy óránként igyál meg egy kulaccsal. Mindenki tisztában van azzal, hogy mennyire izzad, vagyis ennek függvényében tudja adaptálni a mennyiséget.
Egy termék allóképességi sportokhoz
Az izotóniás ital ugyanolyan mennyiségű szénhidrátot, nátriumot és vizet tartalmaz, mint amennyi a vérben van. Ez megkönnyíti a szervezet általi feldolgozást, vagyis a hidratációt. Az ISO ital tartalmaz:
- B2-, és B6-vitaminokat, amelyek hozzájárulnak az izomfáradás csökkentéséhez,
- C-vitamint, ami segít az oxidatív stressz elleni harcban
- pótolja az izzadás által elvesztett ásványi anyagokat.
ADAGOLÁS
Ha az italban lévő szénhidrát-, nátrium- és vízmennyiség több, mint ami a vérben van, akkor az ital nem izotóniás, hanem hipertóniás, amely elősegíti a kiszáradást.
Ellenkező esetben, (ha az ISO ital túl híg), vagyis hipotónikus és segíti a hidratációt a tápanyagok felszívódásának kárára. Nagy melegben egyébként használhatod ezt az adagolást, hogy többet igyál anélkül, hogy túl sok port fogyasztanál!
ISO VAGY ISO+, MI A KÜLÖNBSÉG?
• Az ISO italpor megfelel 1 - 3 órás sportoláshoz. Egy adag, 38 g italport keverj el 500 ml vízben.
• Az ISO+ italpor 3 órás vagy azt meghaladó sportoláshoz ajánlott. Óránként 60 g szénhidrát fogyasztását javasoljuk. Oldj fel egy adag, 38 g italport 500 ml vízben, fogyassz mellé egy zselét vagy egy müzliszeletet.
Úton a jövő sporttáplálkozásában: felelősségteljes, természetesebb és ízletes!
Az összetevőkkel foglalkozó mérnökünk szavai: «Az alapanyagok kiválasztásában figyelembe vettük a szabályozást. Olyan tanulmányokat veszünk alapul, amelyek az etikai, környezetvédelmi és egészségügyi szempontból vitatott adalékanyagokra mutatnak. Apránként egyszerüsítjük a folyamatot. Ideális esetben helyi alapanyagokból készült és a lehető legtermészetesebb termékeket szeretnénk gyártani. Az íze így falusiasabb lesz, de ez csak szokás kérdése!». Na, ez hogy hangzik