Különböző főzési módok a grillen
Sokoldalú, sokféleképpen főzhetsz rajta:
- hagyományos grillsütőként használva, a legjobb grill ételeket készítheted el;
- tűzhelyként használva, tűzálló edényeket, serpenyőket és planchákat helyezhetsz a rácsra (stabilitás);
- tűzrakó tálként használva a legszebb emlékezetes tábortüzeket rakhatod!
A grill elemei
1 állvány lábakkal | 1 ún. hamutartó tartály | 1 sütőrács | 1 "hideg kéz" fogantyú | 1 fedél | 1 grillrács | 1 kartondoboz tároláshoz
Használati óvintézkedések - olvasd el a használati utasítást
Használat előtt győződj meg arról, hogy olyan területen tartózkodsz, ahol a tűzrakás vagy grill használata engedélyezett, és ne használd a készüléket sátortól vagy lakótértől 5 méteres távolságon belül. Zárt helyen ne használd!
Használat során:
- A grillsütő felforrósodik, ne nyúlj hozzá, amíg teljesen ki nem hűlt, vagy használj speciális kesztyűt.
- A termék tetején lángok nyúlnak ki.Szeles időben óvatosan használd, mert a lángok erősebbek lehetnek!
Használati tanácsok ízletes grillételekhez
Várd meg, amíg a grill felforrósodik, majd kezeld a "hideg kéz" fogantyúval.
Egy eszköz segítségével helyezd az ételeket a rácsra.A lángok ne érintkezzenek az étellel, ellenkező esetben vedd le őket a tűzről egy pillanatra.
Forgasd meg az ételt, hogy mindkét oldalán süljön.Miután megsült, hagyd alufóliával a fedélen pihenni.
Tárolási tanácsok
Használat után hagyd a grillsütőt néhány percig magas hőfokon működni, fedéllel lefedve.Ezáltal a zsírmaradványok elégnek a égőknek köszönhetően.Füst szabadul fel a grillsütő nyílásán keresztül.
MIután befejezted, a grillsütő hosszú ideig meleg marad.Hagyd kihűlni és miután kihűlt, tedd vissza a tárolódobozába.
Használati tanácsok
Sütés után, amíg a grill még forró, tisztítsd meg drótkefével.
Használat után meleg, szappanos vízzel kimoshatod a grillsütőt. Használj szivacsot és/vagy speciális kefét a makacs foltok, különösen a zsír eltávolításához. Tárolás előtt hagyd megszáradni. A termék 100%-ban rozsdamentes acélból készült, így nem rozsdásodik.