Elkészítési javaslat
Nyisd ki a tasakot, húzd szét a két végénél fogva, míg mélytányér formát nem kapsz.Töltsd fel meleg vízzel a 7-es szintig (260 ml). Keverd össze egy evőeszközzel, zárd vissza a tasakot, majd 9 perc után nyisd ki újra.
Keverd újra össze és már fogyaszthatod is.
A vízmennyiség szabályozható ízlés szerint. Te vagy a szakács!
Liofilizálás és dehidratálás?
Mindkét tartósító eljárás lényege, hogy hidegen vagy melegen szárítva eltávolítják az élelmiszerben lévő vizet.
A liofilizálás szilárd állapotból (fagyasztás) gáz halmazállapotba távolítja el az élelmiszerben lévő vizet.
A dehidratálás során magas hőmérsékleten szárítják az élelmiszert. Az élelmiszerben lévő víz elpárolog.
Ebben a receptben az összes hozzávalót liofilizáltuk.
A rizses, lencsés dahl leves "előnye"
Az összes hozzávaló biogazdaságból származik.Vegetáriánus étel.
Ezt az ételt egy lengyel beszállító készíti, aki csak adalékanyag- és tartósítószermentes, 100%-ban természetes összetevőket használ.
Jó tudni
Víz hozzáadásával 9 perc alatt elkészíthető. Használati tanácsokVédőgázas csomagolásban. Nyitás után az egészet fogyaszd el.
Tápérték
Tápanyagérték: 100 g | 110 g (= 1 adag)
Energiatartalom: 1801 kJ - 428 kcal | 1981 kJ - 471 kcal
Zsírok: 9,9 g | 11,0 g
ebből telített zsírsavak: 8,3 g | 8,8 g
Szénhidrátok: 67,0 g | 74,0 g
ebből cukrok: 7,5 g | 8,2 g
Rostok: 7,8 g | 8,5 g
Fehérjék: 16,0 g | 18,0 g
Só: 1,6 g | 1,7 g