Hogyan kell elkészíteni a liofilizált Dahl levest rizzsel és lencsével?
Nyisd ki a tasakot, húzd szét a két végénél fogva, míg mélytányér formát nem kapsz.Töltsd fel meleg vízzel a 5-ös szintig (400 ml). Keverd össze egy evőeszközzel, zárd vissza a tasakot, majd 9 perc után nyisd ki újra.
Keverd újra össze és már fogyaszthatod is.
A vízmennyiség szabályozható ízlés szerint. Te vagy a szakács!Használati tanácsok
MI a különbség a liofilizálás és a dehidratálás között?
Mindkét tartósító eljárás lényege, hogy hidegen vagy melegen szárítva eltávolítják az élelmiszerben lévő vizet.
A liofilizálás szilárd állapotból (az étel fagyasztása által) gáz halmazállapotba távolítja el az élelmiszerben lévő vizet.
Ez a módszer megőrzi az élelmiszer tápértékét és érzékszervek által észlelhető tulajdonságait.
A dehidratálás során magas hőmérsékleten szárítják az élelmiszert. Az élelmiszerben lévő víz elpárolog.
Mit érdemes még tudni a liofilizált, rizses és lencsés Dahl levesről?
Biogazdaságból származó termékek.
Vegetáriánus étel. Lengyelországban gyártott.
Tápérték
Tápanyagérték: 100 g | 170 g (= 1 adag)
Energiatartalom: 1801 kJ - 428 kcal | 3062 kJ - 728 kcal
Zsírok: 9,9 g | 17,0 g
ebből telített zsírsavak: 7,5 g | 13 g
Szénhidrátok: 67,0 g | 114,0 g
ebből cukrok: 7,5 g | 13,0 g
Rostok: 7,8 g | 13,0 g
Fehérjék: 16,0 g | 27,0 g
Só: 1,6 g | 2,7 g