KEVESEBB SZÉNHIDRÁT, TÖBB ZSÍR A MEGFELELŐ EGYENSÚLY ÉRDEKÉBEN
A szervezetünknek makrotápanyagokra (szénhidrátokra, zsírokra és fehérjékre) van szüksége a működéshez.Jó hír: szeletünk 3-ból 2-t tartalmaz!Szénhidrátok természetes cukrokból, és lipidek az olajos magvak és a mandula által biztosított zsíroknak köszönhetően.Bónusz: egy kis fehérje (még mindig az olajos magvakból).Ez az egyensúly (kevesebb szénhidrát, több zsír) adja a különbséget a magvas-mandulás szeletünk és egy gabonaszelet között.
RECEPTÜNK ISMERTETÉSE.MIRE SZOLGÁLNAK AZ ÖSSZETEVŐK?
A magvak, a mandula, a rizsszirup, a zabpehely és a méz biztosítják az energiát.A magvak és a mandula felelősek az ízért és a ropogósságért.
A szárított rizsszirup és a napraforgó olaj biztosítja a textúrát.
Az acerola gyümölcslé por C-vitaminban gazdag, ez az antioxidáns megvédi az izmokat a kifáradástól. A tokoferolokban gazdag kivonat antioxidáns és segít a szelet tartósságának megőrzésében.
A MAGVAS-MANDULÁS SZELET SPORTOLÁSHOZ VALÓ?
Termékeink még jobbak, ha aktív életmóddal kombináljuk őket.Magvas és mandulás szeletünk tökéletes mérsékelt intenzitású aktivitáshoz: egy kis kerékpározás, túrázás, vízbe ugrás, egy zsúfolt nap, mert a mindennapi élet néha sport.Ha az edzés intenzívebb, más sporttáplálkozási termékek alkalmasabbak: gyümölcs- vagy datolyapép, gélek, izotóniás italok, fehérjeszeletek stb.
Mire szolgálnak a különböző összetevők?
- A magvak, a mandula, a rizsszirup, a zabpehely és a méz biztosítják az energiát. - A magvak és a mandula felelősek az ízért és a ropogósságért.
- A szárított rizsszirup és a napraforgó olaj biztosítja a textúrát.
- Az acerola gyümölcslé por C-vitaminban gazdag, ez az antioxidáns megvédi az izmokat a kifáradástól. - A tokoferolban gazdag kivonat egy technológiai/gyártási segédanyag.
Tápérték
Tápanyagtartalom: 100 g | 35 g (= 1 szelet)
Energiatartalom: 2260 kJ-543 kcal | 678 kJ-163 kcal
Zsírok: 36 g | 11 g,
ebből telített zsírsavak: 4,6 g | 1,4 g.
Szénhidrát: 34 g | 10 g,
ebből cukor: 14 g | 4,2 g.
Fehérje: 17 g | 5,1 g.
Só: 0,02 g | <0,01 g
C-vitamin: 0,40 mg (50%)* | 0,12 mg (15%)*.
*% ajánlott napi bevitel.