Labda jellemzői
Homokra született! A terméket a világ egyik leghíresebb strandfocistájával, Madjerrel (5 alkalommal választották a világ legjobb játékosának) közösen tervezték, és portugál strandokon tesztelték a gyerekek.Hibrid, azaz tervezése során a géppel varrt labdák kényelmét egyesítettük a kézzel varrt labdák tartósságával.
Kisebb súlyú, mint egy hagyományos labda
Ez a labda a "Light" nevet kapta, mert átlagosan 15%-kal könnyebb, mint a "hagyományos" 5-ös méretű futball-labda.
Ez min változtat? Súlyának köszönhetően alkalmasab lesz a fiatal játékosok számára a rúgásoknál és a fejeléseknél. Emellett egyszerűbben passzolhatnak vagy rúghatnak kapura.
Labda kerülete
A labda mérete 68,0 cm és 70,0 cm közé esik (5-ös méret).
Valóban kerek labda?
Formateszt
A mért átlag ingadozása: maximum 1,8%
4500 ponton megmérjük a labda szferikusságát és megvizsgáljuk az eltéréseket.
Nyomástartásra vonatkozó teszt Elmeséljük...
Nyomástartásra vonatkozó teszt: Felfújjuk a labdát az előírt nyomásig (0,6 bar).
72 óra alatt a labda maximum 15%-ot veszíthet a nyomásból, azaz 0,1 bart. A labda nyomásának tehát 72 óra elteltével körülbelül 0,5 barnak kell legyen. Ez azt jelenti, hogy normális jelenség, ha a labda néhány nap elteltével veszít a nyomásából.
Vízfelszívás
Vízfelvételre vonatkozó teszt:
Laboratóriumban valós játékkörülményeket szimulálunk esős időben oly módon, hogy a labdát 2 cm vízben 250 nyomásból és pörgetésből álló tesztnek vetjük alá.
A teszt végén a labda nem szívott fel több vizet, mint az eredeti súlyának 15%-a.
Teszteredmények
A legjelentősebb teszt során, amit ezen a labdán végzünk, egy géppel lőjük ki. 2500, 50 km/h sebességű dőlt betonfelületre 2,5 m távolságról irányított lövésnek áll ellen. Ezzel a teszttel az alábbiakat vizsgáljuk:
- a labda általános állapota: a varrásoknak ellenállónak kell lenniük a teszt során.
- körkerülete : maximum 1,5 cm-rel nőhet meg.
- szferikussága: maximum 1,8%-os eltérés megengedett.
- nyomása : a labda maximum 15%-t veszíthet a nyomásából.
És te mit gondolsz róla?
A véleményed elengedhetetlen és lehetővé teszi számunkra, hogy termékeinket folyamatosan fejlesszük. Előre is köszönjük, hogy megosztod velünk a tapasztalataidat.