Hogyan kell elkészíteni a liofilizált zöldséges kuszkuszt?
Nyisd ki a tasakot, húzd szét a két végénél fogva, míg mélytányér formát nem kapsz.Töltsd fel meleg vízzel a 4-es szintig (370 ml). Keverd össze egy evőeszközzel, zárd vissza a tasakot, majd 9 perc után nyisd ki újra.
Keverd újra össze és már fogyaszthatod is.
Hidegen, várj 20-30 percet.
A vízmennyiség szabályozható ízlés szerint. Te vagy a szakács!Használati tanácsok
MI a különbség a liofilizálás és a dehidratálás között?
Mindkét tartósító eljárás lényege, hogy hidegen vagy melegen szárítva eltávolítják az élelmiszerben lévő vizet.
A liofilizálás szilárd állapotból (az éltel fagyasztása által) gáz halmazállapotba távolítja el az élelmiszerben lévő vizet.
Ez a módszer megőrzi az élelmiszer tápértékét és érzékszervek által észlelhető tulajdonságait.
A dehidratálás során magas hőmérsékleten szárítják az élelmiszert. Az élelmiszerben lévő víz elpárolog.
Mit érdemes még tudni a liofilizált, zöldséges kuszkuszról?
Biogazdaságból származó termékek.
Vegetáriánus étel. Lengyelországban gyártott.
Tápérték
Tápanyagérték: 100 g | 150 g (= 1 adag)
Energiatartalom: 1556 kJ - 372 kcal | 2349 kJ - 558 kcal
Zsírok: 9 g | 14 g
ebből telített zsírsavak: 1,5 g | 2,3 g
Szénhidrátok: 55,0 g | 83,0 g
ebből cukrok: 11,0 g | 17,0 g
Rostok: 9,5 g | 14,0 g
Fehérjék: 14,0 g | 21,0 g
Só: 2,3 g | 3,5 g